2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
1. Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
2. Rör ihop alla torrvaror och häll sen i vatten, bland till deg.
3. Rör runt degen så den inte längre är kladdig. Använd ev mer mjöl för att undvika kladd.
4. När degen är klar rullar man ut den till en tunn korv.
5. Linda tegkorven runt pinne. (Härav namnet pinnbröd) Är degen ca 0,5 cm tjock gräddas den jämt över glöden och blir inte bränd utanpå innan den är klar närmast pinnen.
3,5 dl mjöl
3 msk socker
1 pkt saffran
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjöl
Blanda allt torrt, tillsätt mjölk och arbeta till en deg. Lägg i burk eller plastpåse och ta med ut i skogen.
Servera med pärlsocker och smör!
1 st ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör att steka i
socker att vända i
1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl blandat med bakpulver och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
2. Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.
2 dl grädde
6 dl socker
1½ dl kakao
2 msk sirap
2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 msk smör
Instruktionsfilm finns på kårens youtube-kanal